Bölcsődei étkezés

A gyermekek életkori sajátosságai miatt a bölcsődékben helyben készített élelmezést biztosítunk. Mind az öt bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik. A főzőkonyhákban a közvetlen irányító és egyszemélyi felelős az élelmezésvezető. Az élelmezéssel kapcsolatos feladatok ellátásában szakképzettséghez kötött munkakörök:

  • Élelmezésvezető
  • Szakácsnő

Az élelmezésben a HACCP rendszer kialakított, éves felülvizsgálata rendszeres, az élelmezés elkészítése, tálalása, kiszolgálása, az élelmiszerek beszerzése, raktározása a szabályzók betartásával történik. A bölcsődék az élelmezési ügyvitel (MS Bölcsi program) számítógépes feldolgozását alkalmazzák. A bölcsődékben törekszenek a természetes alapanyagok felhasználásán alapuló élelmezésre. Tartózkodnak a mesterséges alapanyag felhasználásától. Előnyben részesítik az egészségtudatos táplálkozást, friss alapanyagok felhasználását, a reformtáplálkozás alapelveit. Szükség esetén diétás menü összeállítását is elkészíti az élelmezésvezető. A gyermekek étkeztetése korszerű élelmezéstechnikai alapelvek figyelembevételével történik. A fizetendő térítési díjat a mindenkor érvényben lévő önkormányzati rendelet foglalja magában. Az ellátás lemondásának rendjét a házirend tartalmazza. A befizetések éves rendjéről a szülők minden év szeptemberében a faliújságon elhelyezett közleményből értesülhetnek.